ZO Dagbesteding

Bij onze dagbesteding bieden verschillende activiteiten aan, zoals dans, theater, muziek en atelier. Er is veel mogelijk bij ons, omdat wij kleinschalig zijn en de begeleiding en activiteiten op maat aanbieden.


 

 

De activiteiten

Dans

We doen een gezamenlijk warming-up waar we werken aan kracht, souplesse, houding, ritme en muzikaliteit. Er worden verschillende dansstijlen aangeboden. Heb jezelf leuke dansideeën? Laat ze dan maar snel zien, we doen graag met je mee!

Theater
Samen warmen we ons lijf en stem op om ons goed voor te kunnen bereiden om toneel te spelen. We werken met verschillende theatertechnieken. Denk hierbij aan werken met teksten, fysiek theater en pantomime. Heb je een verhaal voor een echt toneelstuk bedacht? Hup! Aan de slag, laten we dat verhaal gaan uitwerken en spelen. Hierbij kunnen we materialen gebruiken voor de kostuums of decor. Is het een spannend verhaal? Of heel romantisch? We zijn benieuwd!

Atelier
In het atelier is er veel mogelijk. We gaan tekenen, schilderen, werken met textiel, beeldhouwen, houtbewerken en fotograferen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken. Heb je een mooi idee voor een kunstwerk? Dan horen we dat graag. Samen kijken we hoe we jouw idee kunnen uitwerken tot een mooi eindresultaat. Het wordt vast schitterend.

Muziek
Er is een mogelijkheid om muziek te maken, alleen of met elkaar. Er kan gezongen worden, of je kunt leren om een instrument te bespelen, zoals keyboard of gitaar. Ieder op zijn of haar eigen niveau.

 
 

Het doel
Wij bieden actieve dagbesteding, waarbij de creativiteit en de eigenheid van de deelnemers worden geprikkeld. Deze activiteiten worden in een veilige omgeving aangeboden, waar iedereen respect voor elkaar en zichzelf heeft.

Het is een kleinschalige dagbesteding, hierdoor is er oog voor elkaar en ruimte om jezelf te zijn en jezelf te ontwikkelen.
Samen stellen we een Persoonlijk Plan op, waarin we afspraken, doelen en wensen in opnemen waar we met elkaar aan kunnen werken.

De doelgroep en de groepsamenstelling

De dagbesteding is voor mensen met een zorgvraag met passie voor het creatieve vak. In overleg met de deelnemers en ouders/verzorgers wordt gekeken of hij/zij goed in de groep past en zich hier prettig voelt. Als het gewenst is kan er gewerkt worden met een proefperiode.
Bij onze dagbesteding is plaats voor stagiaires uit het VSO en van het MBO/HBO.

   

Missie
Onze missie is om een prettige dagbesteding te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Een dagbesteding waar de deelnemers zich veilig voelen en zich zonder druk kunnen ontwikkelen op zowel emotioneel en sociaal gebied als op de vakgebieden die wij aanbieden. Wij bieden creatieve activiteiten aan (dans, theater, atelier, muziek), omdat wij daar zelf affiniteit mee hebben, maar ook omdat dit activiteiten zijn die als middel kunnen worden gebruikt om je te ontplooien op verschillende gebieden.

Visie
Onze visie is dat ieder mens mag zijn wie hij/zij is. Iedereen ontwikkelt zich op zijn/haar eigen tempo en op zijn/haar eigen manier. Door te kijken en te luisteren naar de persoon en zijn/haar betrokkenen, kunnen we op maat de juiste begeleiding bieden. Samen zorgen we voor een veilige omgeving, waar de persoon op eigen tempo en op eigen manier zich kan ontwikkelen en een prettige dagbesteding heeft.

Begeleiding

Chava Herschel
Chava Herschel is orthopedagoog, gespecialiseerd in werken met mensen met een verstandelijke beperking. Zij werkt al jarenlang als zelfstandig orthopedagoog individueel met kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking (en alle betrokkenen). Ze heeft veel ervaring in dans- en theaterles geven aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast geeft zij dansles bij Zinder.

Chava heeft samen met haar moeder Helène in 2001 Stichting ZO opgericht, waarmee zij creatieve vakanties organiseerden in het buitenland en creatieve cursussen aanbieden in samenwerking met De Plantage.
Chava is gedragsdeskundige en heeft het talent te kunnen zien en horen wat iemand nodig heeft en wat hij of zij bedoelt, ook al kan de persoon moeilijk communiceren. Zij heeft passie voor theater, dans, ontwikkeling en werken met mensen. Vol enthousiasme en met 100% zet zij zich in voor de mensen van ZO Dagbesteding.

Leona Schimmel
Leona Schimmel heeft een opleiding als pedagogisch medewerker en ze heeft sinds 1988 veel gewerkt met mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Ook Leona heeft de ambitie om voor deze mensen hun dagbesteding naar hun wens in te vullen. Leona verzorgt het creatieve gedeelte van de dagbesteding en zorgt ervoor dat onze deelnemers prachtige dingen maken van allerlei materialen, ook kostuums en eventuele decorstukken voor de voorstellingen die we hebben met dans en theater worden in het atelier gemaakt. Naast het werken met mensen met een beperking heeft Leona ook lange tijd in de horeca gewerkt en is ze eigenaresse van een inkt & beautysalon.

   

Naast Chava en Leona werken er meer begeleiders. Ze stellen zich hier voor.

Marian Steenis
Mijn naam is Marian, ik ben geboren en getogen in Tiel. Ik ben ontzettend gek op paarden, ik rijd regelmatig op lieve maar ook eigenwijze paarden. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met werken bij stichting ZO, april 2017 ben ik in dienst gekomen. Mensen vinden het leuk om met mij toneel te spelen met Sofie, dat is een handpop. Ik hoop dat ik nog jaren bij stichting ZO in dienst blijf.

Eline Roelofsen
Ik ben Eline en ik kom uit Opheusden. Ik liep eerst 1,5 jaar stage bij ZO tijdens mijn opleiding Maatschappelijke Zorg en werk er met veel plezier. Ik hou heel erg van nieuwe dingen leren, lezen, wandelen en ik game graag. Ik vind het hier superleuk, omdat iedereen elkaar accepteert zoals ze zijn en geen dag is zoals de vorige.

Kai Hoeven
Mijn naam is Kai. Sinds juni 2020 ben ik aan het werk bij ZO Dagbesteding en sinds september ben ik begonnen met de opleiding maatschappelijke zorg, als specialisatie gehandicaptenzorg. In mijn vrije tijd ben ik vaak creatief bezig, wandel ik graag of kijk ik een interessante documentaire. Op het moment ben ik natuurlijk ook erg druk met school. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij ZO.

Kimberley de Ruiter
Mijn naam is Kimberley ik ben geboren op in Den Helder. Sinds februari 2020 loop ik stage op de dagbesteding. Vanaf het 2021 zal ik hier 2 dagen blijven werken als helpende, waarna ik mijn vervolgopleiding en stage hier zal blijven lopen op de dagbesteding. Ik heb het erg naar mijn zin hier, en ik heb veel geleerd. Mijn hobby’s zijn zwemmen, koken en winkelen.

Stagiaires
We zijn een erkend leerbedrijf en hebben plaats voor stagiaires van MBO niveau 1, 2, 3 en 4 en voor stagiaires van het HBO. In samenwerking met de school bieden wij de stagiaires een veilige en leerzame leerplek. Per dag hebben we plek voor maximaal 3 stagiaires.

 


Informatie

Locatie: Ambtmanstraat 10, 4001 MC Tiel
Dag en tijd: maandag t/m vrijdag van 8.30-15.00u
Kosten: in overleg (PGB/ZIN)
Telefoonnummer (bereikbaar van ma-vr van 8.30-15.15u): 06-17406692

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.