ZO Dagbesteding

Bij onze dagbesteding bieden verschillende activiteiten aan, zoals dans, theater, muziek en atelier. Er is veel mogelijk bij ons, omdat wij kleinschalig zijn en de begeleiding en activiteiten op maat aanbieden.


 

 

De activiteiten

Dans

We doen een gezamenlijk warming-up waar we werken aan kracht, souplesse, houding, ritme en muzikaliteit. Er worden verschillende dansstijlen aangeboden. Heb jezelf leuke dansideeën? Laat ze dan maar snel zien, we doen graag met je mee!

Theater
Samen warmen we ons lijf en stem op om ons goed voor te kunnen bereiden om toneel te spelen. We werken met verschillende theatertechnieken. Denk hierbij aan werken met teksten, fysiek theater en pantomime. Heb je een verhaal voor een echt toneelstuk bedacht? Hup! Aan de slag, laten we dat verhaal gaan uitwerken en spelen. Hierbij kunnen we materialen gebruiken voor de kostuums of decor. Is het een spannend verhaal? Of heel romantisch? We zijn benieuwd!

Atelier
In het atelier is er veel mogelijk. We gaan tekenen, schilderen, werken met textiel, beeldhouwen, houtbewerken en fotograferen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken. Heb je een mooi idee voor een kunstwerk? Dan horen we dat graag. Samen kijken we hoe we jouw idee kunnen uitwerken tot een mooi eindresultaat. Het wordt vast schitterend.

 
 

Het doel
Wij bieden actieve dagbesteding, waarbij de creativiteit en de eigenheid van de deelnemers worden geprikkeld. Deze activiteiten worden in een veilige omgeving aangeboden, waar iedereen respect voor elkaar en zichzelf heeft.

Het is een kleinschalige dagbesteding, hierdoor is er oog voor elkaar en ruimte om jezelf te zijn en jezelf te ontwikkelen.
Samen stellen we een Persoonlijk Plan op, waarin we afspraken, doelen en wensen in opnemen waar we met elkaar aan kunnen werken.

De doelgroep en de groepsamenstelling

De dagbesteding is voor mensen met een zorgvraag met passie voor het creatieve vak. In overleg met de deelnemers en ouders/verzorgers wordt gekeken of hij/zij goed in de groep past en zich hier prettig voelt. Als het gewenst is kan er gewerkt worden met een proefperiode.
Bij onze dagbesteding is plaats voor stagiaires uit het VSO en van het MBO/HBO.

   

Begeleiding

Chava Herschel
Chava Herschel is orthopedagoog, gespecialiseerd in werken met mensen met een verstandelijke beperking. Zij werkt al jarenlang als zelfstandig orthopedagoog individueel met kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking (en alle betrokkenen). Ze heeft veel ervaring in dans- en theaterles geven aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast geeft zij dansles bij Zinder.

Chava heeft samen met haar moeder Helène in 2001 Stichting ZO opgericht, waarmee zij creatieve vakanties organiseerden in het buitenland en creatieve cursussen aanbieden in samenwerking met De Plantage.
Chava is gedragsdeskundige en heeft het talent te kunnen zien en horen wat iemand nodig heeft en wat hij of zij bedoelt, ook al kan de persoon moeilijk communiceren. Zij heeft passie voor theater, dans, ontwikkeling en werken met mensen. Vol enthousiasme en met 100% zet zij zich in voor de mensen van ZO Dagbesteding.

Leona Schimmel
Leona Schimmel heeft een opleiding als pedagogisch medewerker en ze heeft sinds 1988 veel gewerkt met mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Ook Leona heeft de ambitie om voor deze mensen hun dagbesteding naar hun wens in te vullen. Leona verzorgt het creatieve gedeelte van de dagbesteding en zorgt ervoor dat onze deelnemers prachtige dingen maken van allerlei materialen, ook kostuums en eventuele decorstukken voor de voorstellingen die we hebben met dans en theater worden in het atelier gemaakt. Naast het werken met mensen met een beperking heeft Leona ook lange tijd in de horeca gewerkt en is ze eigenaresse van een inkt & beautysalon.

   

Vrijwilligers en stagiaires
Bij onze dagbesteding krijgen wij ondersteuning van vrijwilligers en stagiaires.
Sommige vrijwilligers zijn er wekelijks om ons te ondersteunen, anderen helpen af en toe. We zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen die het leuk om bij onze dagbesteding een handje te helpen.

We zijn een erkend leerbedrijf en hebben plaats voor stagiaires van MBO welzijn en zorg niveau 1,2, 3 en 4. In samenwerking met de school bieden wij de stagiaires een veilige en leerzame leerplek.

 


Informatie

Locatie: Ambtmanstraat 10, 4001 MC Tiel
Dag en tijd: maandag t/m vrijdag van 8.30-15.00u
Kosten: in overleg (PGB/ZIN)
Telefoonnummer (bereikbaar van ma-vr van 8.30-15.15u): 06-17406692

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.