ZO Dagbesteding

Bij onze dagbesteding bieden wij verschillende activiteiten aan, zoals atelier, dans, theater en muziek.
Er is veel mogelijk bij ons, omdat wij kleinschalig zijn en de begeleiding en activiteiten op maat aanbieden.

Visie en missie


 

ZO Atelier logo

kringel2
 
ZO Theater logo kringel2  Je BAND ZO logo 
In het atelier is er veel mogelijk. We gaan tekenen, schilderen, werken met textiel, beeldhouwen, houtbewerken en fotograferen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken. Heb je een mooi idee voor een kunstwerk? Dan horen we dat graag. Samen kijken we hoe we jouw idee kunnen uitwerken tot een mooi eindresultaat. Het wordt vast schitterend. kringel2 blauw kringeltje Bij dans en theater doen we een gezamenlijk warming-up waar we werken aan kracht, souplesse, houding, ritme en muzikaliteit. Ook onze stem wordt opgewarmd.
Er worden verschillende dansstijlen en theatertechnieken aangeboden.
Heb jezelf leuke idee├źn? Laat ze dan maar snel zien, we doen graag met je mee! Hup! Aan de slag. Hierbij kunnen we materialen gebruiken voor de kostuums of decor. Is het een spannend verhaal of een romantische dans? We zijn benieuwd!
kringel2 blauw kringeltje Bij de activiteit muziek is een mogelijkheid om muziek te maken alleen of met elkaar. Een eigen lied bedenken kan ook. :)
Er kan gezongen worden, of je kunt leren om een instrument te bespelen, zoals keyboard of gitaar. Ieder op zijn of haar eigen niveau. We zouden graag samen een echte band vormen: Je Band ZO!
 
Laten we de kalk van de muren spelen!


Voorstellingen, expositie en verkoop
We werken graag naar grotere en kleinere voorstellingen en presentaties toe. We maken vaak gebruik van film bij de voorstellingen. We treden op in Tiel en omgeving en soms krijgen we de mogelijkheid om met een landelijk festival mee te doen. Dat vinden we ZO!
Onze kunstwerken die we in het atelier maken exposeren we af en toe en deze kunnen verkocht worden, bijvoorbeeld online, op marktjes of elke woensdag als we ons atelier openstellen als winkel.

Meditatie en andere activiteiten
Naast de creatieve vakken hebben we ook ruimte voor andere activiteiten, zoals mediteren, masseren en samen muziek-contact maken op de CRDL (een speciaal instrument om samen contact te maken).

Sommige deelnemers houden ook van helpen met (schoonmaak)klusjes, samen zorgen we voor een prettige dagbestedingsomgeving.

Activiteiten   
 

Het doel
Wij bieden actieve dagbesteding, waarbij de creativiteit en de eigenheid van de deelnemers worden geprikkeld. Deze activiteiten worden in een veilige omgeving aangeboden, waar iedereen respect voor elkaar en zichzelf heeft.

Het is een kleinschalige dagbesteding, hierdoor is er oog voor elkaar en ruimte om jezelf te zijn en jezelf te ontwikkelen.
Samen stellen we een Persoonlijk Plan op, waarin we afspraken, doelen en wensen in opnemen waar we met elkaar aan kunnen werken.

De doelgroep en de groepsamenstelling

De dagbesteding is voor mensen met een zorgvraag met passie voor het creatieve vak. In overleg met de deelnemers en ouders/verzorgers wordt gekeken of hij/zij goed in de groep past en zich hier prettig voelt. Als het gewenst is kan er gewerkt worden met een proefperiode.
Bij onze dagbesteding is plaats voor stagiaires uit het VSO en van het MBO/HBO.


 Deelnemers
 


Missie

Onze missie is om een prettige dagbesteding te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Een dagbesteding waar de deelnemers zich veilig voelen en zich zonder druk kunnen ontwikkelen op zowel emotioneel en sociaal gebied als op de vakgebieden die wij aanbieden. Wij bieden creatieve activiteiten aan, omdat wij daar zelf affiniteit mee hebben, maar ook omdat dit activiteiten zijn die als middel kunnen worden gebruikt om je te ontplooien op verschillende gebieden.

Visie
Onze visie is dat ieder mens mag zijn wie hij/zij is. Iedereen ontwikkelt zich op zijn/haar eigen tempo en op zijn/haar eigen manier. Door te kijken en te luisteren naar de persoon en zijn/haar betrokkenen, kunnen we op maat de juiste begeleiding bieden. Samen zorgen we voor een veilige omgeving, waar de persoon op eigen tempo en op eigen manier zich kan ontwikkelen en een prettige dagbesteding heeft.

 

 Begeleiders  


Begeleiding

Chava Herschel en Leona Schimmel zijn de drijvende krachten achter ZO Dagbesteding. Samen zijn zij deze dagbesteding opgestart in 2015. De afgelopen jaren is de dagbesteding uitgegroeid naar wat het nu is en werken zij met een enthousiast team van begeleiders, vrijwilligers en stagiaires. Het team bestaat uit mensen die met hart en ziel werken, met passie voor de pedagogiek en het creatieve vak.

Stagiaires
We zijn een erkend leerbedrijf en hebben plaats voor stagiaires van MBO niveau 1, 2, 3 en 4 en voor stagiaires van het HBO. In samenwerking met de school bieden wij de stagiaires een veilige en leerzame leerplek. Per dag hebben we plek voor maximaal 3 stagiaires.

 

Doelstelling  Informatie
Locatie: Ambtmanstraat 10, 4001 MC Tiel
Dag en tijd: maandag t/m vrijdag van 8.30-15.00u
Kosten: in overleg (PGB/ZIN)
Telefoonnummer (bereikbaar van ma-vr van 8.30-15.15u): 06-17406692
Woensdag is ons atelier open als winkel van 9.00-15.00u,
u mag gewoon bij ons binnen lopen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.
Winkel Open ZO 2022 zomer elke dag